Prajitura malai

de cristina1985 in Prajituri, 4 Mai 2015 | 21085 vizualizari

 

Se poate face simpla sau cu fructe.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg iaurt
  • 500 g malai
  • 150 g zahar
  • 4 oua mari (sau 5 mici)
  • 1/2 cana ulei (cana de 250-300 ml)
  • sare (un varf de cutit)
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 1 plic praf de copt
  • coaja de la o lamaie+zeama
  • 1 lingurita esenta portocale (sau ce preferati)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura malai:

Se amesteca bine ouale intregi cu sarea, zaharul si zaharul vanilinat, pana obtinem o spuma.

Se adauga iaurtul, praful de copt stins in putina zeama de lamaie, coaja de lamaie, esenta de portocale si uleiul.

Apoi se torna in ploaie malaiul si se amesteca usor, de jos in sus (ca sa nu se lase compozitia).

Se toarna compozitia intr-o tava (de 24x26cm ) unsa cu ulei, pentru 1 ora sau pana este gata (eu am tinut-o 1 ora si 30 minute).

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura malai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

cristina1985 1

19.05.2017, 19:47

Da,pentru ca aluatul are praf de copt

DeliaVlad 1

30.05.2017, 23:53

la ce temperatura se coace?

cristina1985 1

31.05.2017, 13:42

Nu stiu la ce temperatura se coace pentru ca eu am cuptor vechi.Se da focul la minim.Oricum, dupa 20 de minute se tot verifica prin geam.Sa nu deschideti cuptorul mai repede!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Musuroi de cartita cu capsuni si zmeura